Continental, Hefei Fabrikası’nın üretim kapasitesini 4 yıl içerisinde 3’e katlayacak

03/06/2015
  • Continental, 2025 Vizyonu kapsamında mevcut fabrikaları için yaptığı 350 milyon euro’luk yatırımın yanı sıra, BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerindeki uzun süreli büyüme projeleri için toplamda 2 milyar euro’dan fazla yatırım gerçekleştirecek.

• Hefei fabrkasına, temel atma töreninden bu yana 250 milyon euro’luk yatırım yapıldı.

• Yıllık iki milyon olan bisiklet lastiği üretim kapasitesinin ise 2025’e kadar 13 milyona yükseltilmesi planlanıyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, Çin’deki Hefei fabrikasına 2025 Vizyonu kapsamında yapacağı yatırımlarla tesisin üretim kapasitesini yaklaşık 3 katına çıkarmayı hedefliyor. Firmanın son aldığı kararla, tesisin yıllık 5 milyonluk üretim kapasitesinin 14 milyona, yıllık iki milyon olan bisiklet lastiği üretim kapasitesinin ise 2025’e kadar 13 milyona yükseltilmesi planlanıyor.

Nikolai Setzer

Hefei’de 2008 yılında gerçekleştirilen temel atma töreninden bu yana 250 milyon euro’luk yatırım yapan Continental’in son aldığı kararla, tesisin 1150 olan çalışan sayısı 2700’e yükselecek. Konuyla ilgiliContinental AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Yöneticisi Nikolai Setzer; “Son yaptığımız yatırım dahil; fabrikalarımızın genişletilmesi, üretim kapasitelerinin artırılması ve yüksek teknolojili projelere öncülük veriyor olmamız, küresel çapta planımız olan 2025 Vizyonu’muzun bir parçasını oluşturuyor. Hefei fabrikamız için 250 milyon euro’dan fazla yatırım yaptık ve bu son planımız da gerçekleştiğinde yatırımlarımız toplam 500 milyon euro’nun üzerine çıkacak” diye konuştu.

Burkhardt Köller

2008 yılında temel atma töreni gerçekleştirilen ve 3 yıl sonra hizmete açılan başlayan fabrikanın bulunduğu bölgenin yerel otorite ve bölge halkıyla iletişime özen gösteren Continental, bu kapsamda çeşitli işbirliklerine imza atıyor. Firma, tesise yaptığı yatırımların yanı sıra, bölgedeki yerel üniversitelerdeki eğitim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Firmanın Finans ve Lastik Kontrol Bölümü sorumlusu ve Continental’in Reifen Deutschland GmbH Şirketi’nin Yöneticisi Burkhardt Köller; finans, kontrol ve uluslararası yönetim alanında uzmanlaşan Hefei’deki Çin Bilim ve Teknolojisi Üniversitesi’ne profesör olarak görev alıyor.