You are currently at our Türkiye website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations



Teknik Detaylar

Sırt ve taban hamurlarının kristal silika bileşimi, özellikle ıslak yol koşullarında olağanüstü fren performansı sunar. Böylelikle, güvenlik performansı en üst seviyede kalırken kilometre performansı da önemli ölçüde artar. 

Yağmur durmasa dahi PremiumContact™ 6 güvenle durur

Azaltılmış gürültü seviyesi ile konforlu sürüş ve yüksek kilometre performansı

Lastik hamur bileşimi, aşınma oranını optimize ederek kilometre performansında %15’in üzerinde iyileşme sağlar. Ayrıca sertliği optimize edilmiş sırt deseni sürüş konforu ve kilometre performansını iyileştirirken dış gürültüyü azaltır.

Hayat hızlı akarken, bu lastik kontrolün sizde olmasını sağlar.

Gelişmiş makro bloklu tasarımı maksimum kontrol ve viraj dengesini garanti eder. Bu kompleks omuz yapısı, yanal kuvvetlerin yola tam anlamıyla aktarılmasına olanak sağlar. İlave olarak asimetrik oluk geometrisi, yanal kuvvetlerin etkisi altındayken daha iyi yol tutuş performansı için sırt deseninin sertliğini artırarak blok deformasyonunu azaltır.



Test Sonuçları

Alman dergisi "Auto Bild", 10/2021 sayısında “Süper Yaz Lastiği Testi 2021”i yayınladı.

Test edilen lastik ebadı 205/55 R16 91 V, test aracı VW Golf 8 idi. Bu test, 50 katılımcı ürünle yapılan özel bir testtir.

Değerlendirme 2 bölümden oluşur:

Bölüm 1: Islak ve kuru frenleme testi: En iyi 20 ürünün seçimi.

Bölüm 2: Aşınma performansı ve fiyatı dahil olmak üzere yalnızca finalistlerin katıldığı test.

Test, "Auto Bild" tarafından Bridgestone ve Hankook ile iş birliği içinde aşağıdaki konumlarda gerçekleştirildi:

- Papenburg, Almanya (ıslak/kuru frenleme testi)

- Idiada, İspanya (ıslak/kuru frenleme olmadan ıslak ve kuru test)

- Bridgestone Rome, silindir dinamometre (aşınma testi)

PremiumContact™ 6 derecesi: Örnek Teşkil Ediyor

PremiumContact™6 hakkında:

+ Dengeli performansa sahip birinci sınıf yaz lastiği

+ Kısa ıslak fren mesafesi

+ Stabil yol tutuş seviyesi

+ Çok yüksek kilometre performansı

Alman "Auto Zeitung" dergisi güncel sayısında (6/2020) "Yaz Lastiği Testi 2020"yi yayınladı. Test edilen lastik ebadı 225/50 R17 W/Y, test aracı bir BMW 3 serisiydi. Test "Auto Zeitung" tarafından Contidrom, Jeversen, Almanya'da gerçekleştirildi.

PremiumContact™ 6 derecesi: Test Şampiyonu

PremiumContact™6 hakkında:

+ Islak zeminde kısa fren mesafesi ve mükemmel denge

+ İyi kavrama ve özellikle ıslak yollarda güvenli sürüş

+ Kuru zeminde kısa fren mesafesi

Alman "ACE (Auto Club Europa), GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH) ve Avusturyalı Partner Club ARBÖ (Auto-, Motor- und Radfahrerbund Österreichs)" ile birlikte "2021 Yaz Lastiği Testi"ni yayınladı. Test edilen lastik ebadı 225/45 R17 91/94 W/Y/V, test aracı bir Volkswagen Golf idi.

Test, "ACE" tarafından Contidrom, Jeversen, Almanya'da yapıldı.

PremiumContact™ 6 derecesi: Tavsiye Edilir

PremiumContact™ 6 hakkında:

+ Islak ve kuru frenlemede en iyisi

+ Islak ve kuru yol tutuşunda iyi

Alman dergisi "Gute Fahrt", 03/2021 sayısında "Yaz Lastiği Testi 2021"i yayınladı. Test edilen lastik ebadı 245/40 R18 Y, test aracı Audi A4 idi.

Test, "Gute Fahrt" tarafından Pirelli ile iş birliği içinde Vizzola/İtalya'da gerçekleştirildi.

PremiumContact™ 6 derecesi: Çok İyi

PremiumContact™6 hakkında:

+ Islak zeminde frenlemede en iyisi

+ Konfor ve iç gürültü açısından en iyisi

+ Genel olarak kuru ve ıslak zeminde çok iyi

Teknolojiler

ContiSeal™, Continental tarafından geliştirilen, hasarlı lastik sırtını tamir etmek için tasarlanmış bir teknolojidir. Çivi gibi yabancı maddelerin batması sonucu aracı yol kenarına çekerek lastiklerin ivedi bir şekilde değiştirilmesine gerek kalmadan, çivi yerinden çıksa dahi akışkan malzeme deliği kapatır. ContiSeal teknolojisiyle üretilen lastiklerin içerisinde yapışkan kıvamlı bir dolgu malzemesi bulunur. Bu malzeme lastiğin sırt bölgesi boyunca kaplanmıştır. Bu sayede, sırt bölgesinde çapı 5 mm’ye kadar olan delikler %80 oranında (çivi deliği gibi) kapatılarak lastiğin patlama riski azaltılmış olur. ContiSeal™ logosu lastiğin yanağında bulunur ve genel olarak bütün jantlara uyumludur.

ContiSeal ve benzeri özel teknolojiler belirli ebatlarda mevcuttur. 

ContiSeal

ContiSilent™, Continental tarafından geliştirilmiş, lastik gürültüsünü azaltan bir teknolojidir. Tüm yol yüzeylerinde iç gürültüyü azaltmak için tasarlanmıştır. ContiSilent™ lastikler, sırt bölgesinin iç yüzeyine yapıştırıcı ile tutturulmuş bir poliüretan köpük olan bir lastik içi gürültü emici ile donatılmıştır. Sıcaklık ne olursa olsun, köpüğün yapısı bozulmadan kalır. ContiSilent™, aracın tipine, hızına ve yol yüzeyine bağlı olarak araç içi gürültünün 9 dB(A)'ya kadar azaltılmasına yardımcı olur.

ContiSilent ve benzeri özel teknolojiler belirli ebatlarda mevcuttur.

ContiSilent

SSR sistemi, Continental tarafından özellikle düşük profilli lastikler için geliştirilen ve lastikleri tüm standart jantlarla uyumlu bir runflat teknolojisidir. SSR, kendi kendini destekleyen güçlendirilmiş bir lastik yanak yapısına dayanmaktadır. Bir delinme durumunda, lastik yanağının jant ve yol arasında ezilmesini ve lastiğin janttan çıkmasını önleyerek yedek lastik ihtiyacını ortadan kaldırır. Yedek lastik taşımak zorunda kalmamak, araç ağırlığını azaltarak yakıt verimliliğini artırır. Ayrıca bagajda 80 litreye kadar boş alan yaratır. Kanunen zorunlu olmasa dahi dört lastiğin de SSR olması şiddetle tavsiye edilir.

SSR ve benzeri özel teknolojiler belirli ebatlarda mevcuttur.

SSR

PremiumContact™ 6 ile sürüş keyfinizi zirveye taşımaya hazır olun!

Lastik modelleri arasında öne çıkan ürün, güvenliği ve konforu bir araya getirir. ContiSeal™ teknolojisinden SSR sistemine ve ContiSilent™ teknolojisine kadar birbirinden farklı üstün Alman teknolojileriyle donatılır. Farklı lastik ölçüleri sayesinde çeşitli model ve büyüklükteki her tür otomobile kusursuz bir şekilde uyum sağlar. En zorlu hava koşullarında bile performansını hiç düşürmeyen otomobil lastiği, aracınızın gerçek potansiyelini de ortaya çıkarır.

PremiumContact™ 6 ile Maksimum Konfor, Maksimum Güvenlik

PremiumContact™ 6 Otomobil Lastiği, sırt ve tabanında kullanılan kristal silika hamur tasarımı sayesinde hem kuru hem ıslak yolda maksimum frenleme performansı gösterir. Diğer pek çok lastiğin duramayacağı kısa mesafelerde bile fren yapabilir. Özel sırt deseniyle yol tutuşunu optimize eder. Karlı ve buzlu yol koşullarında bile çok iyi kavramaya ve mükemmel sürüş dengesine sahip olan lastik, en iyi modeller arasında yerini alır. Güvenliği maksimum seviyede tutmanın yanı sıra yakıt tasarrufu da sağlar.

Uzun kilometre performansı ve etkileyici güvenlik seviyesiyle dikkat çeken PremiumContact™ 6, aynı zamanda oldukça konforlu bir sürüş deneyimi yaşatır. Lastik, optimize edilen yol temas alanıyla otomobilinizi sürerken her zamankinden çok daha rahat hissetmenizi sağlar. En uzun mesafeler ve en zorlu yollar bile otomobil lastiği sayesinde kolayca aşılır.

ContiSeal™ Teknolojisi Sayesinde Kendini Onarır

Keyifli ve rahat bir yolculuğun en büyük düşmanlarından biri, seyahat sırasında patlayan ya da yola devam edemeyecek düzeyde zarar gören lastiklerdir. PremiumContact™ 6 ise bu can sıkıcı yolculuk probleminin üstesinden gelebilmek için özel olarak geliştirilen ContiSeal™ teknolojisi ile donatılır. Bu teknoloji sayesinde lastik, ihtiyaç hâlinde hasarlı sırtı dışarıdan bir müdahale olmaksızın kendi kendine onarmayı başarır.

Lastiğin iç kısmında sırt bölgesini baştan başa kaplayan yapışkan bir kıvama sahip bir dolgu malzemesi yer alır. Lastiğin sırtı delindiğinde ya da zarar gördüğünde yapışkan malzeme bu bölgeyi hemen doldurarak hasarı giderir. Bu özel teknoloji sayesinde çivi deliği gibi çapı 5 milimetreye kadar olan deliklerin %80'i kolayca kapanır. Böylelikle lastiğin aldığı hasarın daha fazla büyümesinin önüne geçilir. Aynı zamanda durup lastik değiştirmek zorunda kalmayacağınızdan zamandan tasarruf ederek yolculuğunuzun tadını çıkarmaya da devam edebilirsiniz. Kısacası PremiumContact™ 6 ile yolculuğunuz kesintiye uğramaz!

ContiSilent™ Teknolojisi ile Yollar Daha Önce Hiç Olmadığı Kadar Sessiz

PremiumContact™ 6 ile seyahatleriniz daha önce hiç olmadığı kadar sessiz ve huzurlu geçecek! Lastik, yol gürültüsünü minimum seviyeye indirmek için özel tasarlanan ContiSilent™ teknolojisi ile donatılır. Lastiğin sırt bölgesinin iç yüzeyi, poliüretan köpükle üretilen lastik içi gürültü emici ile kaplanır. Bu sayede yol yüzeyine, hıza ve lastiğin kullanıldığı aracın türüne bağlı olarak araç içi gürültü seviyesi 9 dB(A)'ya kadar düşebilir. Ayrıca hava sıcaklığı kaç derece olursa olsun, lastiğin ses engelleyici yapısı bozulmadan aynı şekilde kalır. PremiumContact™ 6, size çok daha sessiz ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatır.

PremiumContact™ 6, Geniş Ürün Yelpazesiyle Her Tür Araca Mükemmel Uyum Sağlar

PremiumContact™ 6, farklı lastik ebatlarında üretilen geniş ürün yelpazesiyle her tür araca mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Ürün, 15" boyutundan 22" boyutuna kadar tam sekiz farklı lastik ölçüsü sunar. Ayrıca SSR sistemi sayesinde tüm standart jantlarla kusursuz bir uyum yakaladığı için her tür otomobilde rahatlıkla tercih edilebilir.

Siz de hem konfor hem güvenlik vadeden, yol gürültüsünü minimum seviyeye indiren ve ihtiyaç durumunda kendi kendini tamir edebilen PremiumContact™ 6'yı tercih ederek keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz!



Size yardımcı olabileceğimiz başka bir konu var mı?

Sorularınızı yöneltin

Tüm sorularınızı yanıtlamaktan ve lastik alanındaki uzmanlığımızla size destek olmaktan mutluluk duyarız.




Size en yakın Continental bayisini öğrenmek ister misiniz?