New content item

Volvo Konsept Kamyonu’nun Lastiklerini Continental Tedarik Ediyor

21/07/2016

Gelecekte kamyonların verimliliğini artırmak ve emisyonu azaltmak amacıyla başlatılan “Volvo Konsept Kamyon” projesi için Continental, daha iyi yakıt verimliliği ve azaltılmış yuvarlanma direnci sunan prototip lastikler geliştiriyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, Volvo Konsept Kamyon projesinin resmi lastik tedarikçiliğini üstleniyor. Projenin ana hedefleri arasında gelecekte kamyonların yük taşıma verimliliğini önemli ölçüde artırmak ve sera gazı salınımını azaltmak yer alıyor. Volvo mühendisleri ve diğer kilit tedarikçiler tarafından bugüne kadar pek çok yenilikçi çözümü araştırılarak hayata geçirilen projede, aracın tamamına yani hem kamyona hem de treylere odaklanılıyor. Proje kapsamında Volvo Kamyonları ve Continental, köklü ve yakın bir işbirliği sergilerken, iki şirket güçlü teknolojik ortaklığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Continental Kamyon Lastikleri ile donatılmış Volvo Konsept Kamyonu

Bu başarılı işbirliğinin sonucunda, konsept kamyonun ön aks ve çeker aksında 315/70 R22.5, treylerde ise 385/55 R22.5 ebadında Continental lastikleri kullanılıyor. Ayrıca tüm prototip lastiklerin geliştirilme süreçlerinde, diğer güvenlik kriterlerinden ödün vermeden iyileştirilmiş yakıt verimliliğine ulaşmaya olanak sağlayan çok sayıda yenilik yer alıyor.

Continental Kamyon Lastikleri Orijinal Ekipman (OE) Başkanı Klaus Kreipe

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental ile dünyanın lider kamyon, otobüs ve yapı ekipmanı üreticilerinden biri olan Volvo Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Volvo Kamyonları’nın ortak projesine ilişkin açıklamada bulunan Continental Kamyon Lastikleri Orijinal Ekipman (OE) Başkanı Klaus Kreipe, "Continental Lastikleri, Volvo Kamyonları ile uzun süreli işbirliğimizi güçlendirmek ve ortaklık kurmak için projede resmi lastik tedarikçisi olarak yer alıyor. Azaltılmış yuvarlanma direnci sunan özel prototip lastiklerimizi tedarik ederek projenin iddialı ve gelecek odaklı hedeflerini destekliyoruz" dedi.