# Teknoloji ve İnovasyon

Geleceğin Lastiği

Otomobiliniz olmasa bile akıllı lastikler önemlidir!

Continental Lastik Motor Bağlantısı

Akıllı lastikler, maliyetleri azaltarak sizin için hayatı kolaylaştırır. Sürücü olarak sizin için gereksiz arızaları ortadan kaldırır. Lastik basıncını otomatik olarak optimize eder ve size güvenlik, rahatlık ve verimlilik sunarlar. Ancak mobilitenin geleceğini, paylaşımlı ve otonom araçlar belirleyecektir.

Araç paylaşımı ve araç çağırma hizmetleri gün geçtikçe artmaktadır, kentsel hareketliliğin yanı sıra ürün ve hizmetlerin taşınmasına da yardımcı olmaktadır. Ya bir otomobilin sahibi ve sürücüsü aynı kişi değilse? Paylaşımlı araçlarda akıllı lastiklerin hem sizin hem sürücünün hem de ortak araç filosunu işleten araç sahiplerinin çıkarlarına hizmet edecek şekilde veri toplaması gerekmektedir.

Veriye dayalı lastik izleme

  • … araç filosu verimliliğini artırır.
  • … araç paylaşım maliyetini ve bakımını azaltır.
  • … enerji kullanımını en aza indirir ve emisyonları azaltır. 
  • … son kullanıcılar için güvenliği ve rahatlığı artırır.
  • … sürekli servis verilen araçların kullanılabilirliğini optimize eder.

Akıllı lastiklerin neden mobiliteyi daha verimli, ekonomik ve erişilebilir hale getireceğini öğrenin

Anında bölgenizde bir araç bulduğunuzu, bir sonraki konumunuza gittiğini ve ardından bu aracın bir sonraki sürücü tarafından alınmadan önce mümkün olduğunca hızlı ve verimli bir şekilde onarılabileceği veya şarj edilebileceği yakındaki bir merkeze otonom olarak gidebildiğini hayal edin. Bağlantılı lastikler bunun gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak.

Otonom filo araçları yükselişte

2030 yılında Avrupa'da kat edilen kilometrenin %40'ı otonom araçlar gerçekleştirecektir.

Otomotiv Endüstrisini Dönüştüren Beş Trend, PwC Autofacts




Goods

2050 yılına kadar AB'de yük taşımacılığında artış

60%

Passenger Car

2050 yılına kadar AB'de yolcu taşımacılığında artış

42%

Eco

Paris anlaşmasına göre 2050 yılına kadar AB'den karbon emisyonları

0%

Otomasyon, trafiği artırırken iklim hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olabilir

Bir sürücü olarak, ortak araçların kullanılabilirliğine, satın alınabilirliğine ve güvenliğine önem verirsiniz. Filo sahipleri ve operatörleri ise maliyetleri azaltmak ve kullanım oranını artırmak istemektedir. Verimlilik, sürücülerin filo sahipleri ile çıkarlarının kesiştiği ve ulaşımın neden olduğu karbon emisyonlarını azaltma konusunda güçlerini birleştirebileceği noktadır.

Paylaşımlı araç hizmetlerinin verimli ve etkili bir şekilde çalışması için, bu hizmetlerin yalnızca gerekli miktarda kaynak tüketilerek kullanılmasını gerekir. Ağa bağlı filo yönetimi yazılımı, her sürüşü ve tüm filoyu mümkün olduğunca verimli ve güvenli hale getirmek için otomobilin bağlı olduğu lastikleri de dahil olmak üzere birçok kaynaktan gelen verileri kullanır.

Güvenli Sürüş

Araç takibi yoluyla maliyet tasarrufu ve emisyon azaltma

ContiConnect™, lastik performansını optimize etmek için gereken verilere katkıda bulunur. Sistem, her bir aracı uzaktan izlemek için tekerleklerdeki sensörlerden bilgi toplar. Sıcaklık ve basınç gibi veri noktaları tüm filo için toplanır, analiz edilir ve yorumlanır. ContiConnect™, verileri uzaktan izleyerek, değerlendirerek ve ayrıca acil uyarıların anlık bildirimlerini oluşturarak lastikle ilgili arızaları önleyebilir. Eş zamanlı durum güncellemeleri ve uyarılar üretkenliği artırır, bakım gereksinimlerini azaltır ve maliyetlerden tasarruf sağlar.

Continental Dijital Destek

Artan verimlilik sadece fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sizin için maliyetleri de azaltır. Yapay zekâ filo yönetim sistemleri giderek artan miktarda veri tarafından bilgilendirilerek daha sık kullanıldığında, karar verme yetenekleri de gelişecektir: trafikten kaçınmak için daha iyi rotalar kullanacaklar, tehlikeleri daha doğru bir şekilde tahmin edecekler ve bakım sorunlarını daha etkin bir şekilde teşhis edip çözeceklerdir.

Araçların kendini etkin bir şekilde izlemesi ve onarması ile güvenlik artacaktır. Örneğin, yavaş sızıntı tespiti, yetersiz şişirilmiş lastikleri önleyerek kaza tehlikesi oluşturmadan önce onarılmasını sağlar. Bu özellikle araç kullanırken önemlidir, ancak lastikleri kontrol etme veya doğru hava basıncını koruma konusunda kendinizi sorumlu hissetmeyin. Herhangi bir günde birden fazla kullanıcı ortak bir araç kullanırken, otomatik lastik izleme sistemi,bir ekstradan daha fazlası haline gelir.

Ek olarak veriye dayalı optimizasyon, emisyonları azaltabilir ve sorunsuz, yakıt açısından verimli sürüşü yönetebilir. Böylece tüm filoların sürdürülebilirliğini daha da artırabilir. Ortak girişimlerimizle; etkin filo takibi, paylaşılan mobilitenin başarılı bir geleceğinin anahtarlarından biri olacaktır.