Continental Uyarıyor: Kış Şartlarına Hazırlıklı Olun!

07/11/2017
pic_winter_campaign_2017

Sürüş ve sürücü güvenliğini tüm çalışmalarında ilk sıraya koyan Continental, sürücüleri sert kış şartlarına hazırlıklı olmaya çağırıyor.

Mevsimine uygun lastik seçiminin önemini her fırsatta vurgulayan Continental Türkiye, tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında olumsuz hava şartlarına bağlı kazaların üst sıralarda yer aldığını belirtiyor. Continental, havaların +70C ve altına düşmesiyle birlikte kış lastiğine geçiş yapmanın önemini vurguluyor.

Kışın yaz lastiği kullanmak kazaya davetiye çıkarıyor

Yaz lastiklerinin yerle temas eden yüzeyi +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşir. Bu yüzden yaz lastikleri, hava sıcaklığının +7 derecenin altında olduğu ıslak ve soğuk kış koşullarında yeterli yol tutuşu sağlayamaz. Öte yandan kış lastikleri, üretimlerinde kullanılan özel hamur karışımları sayesinde düşük sıcaklıklarda bile maksimum performans gösterir. Bu yüzden mevsimine uygun lastik seçimi sürüş güvenliği ve araç performansı açısından büyük önem taşır.

Yanlış lastik kullanımının kazaya davet çıkarabildiği gibi ekonomik olarak da sürücüyü zor duruma soktuğunu belirten Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay;

“Doğru lastik seçimi yapmadığımız zaman sadece kendi güvenliğimizi değil yoldaki diğer sürücülerin veya yayaların güvenliğini de tehlikeye attığımızı unutmamamız gerekiyor. Yanlış lastik seçiminin güvenlik dışında bir de ekonomik boyutu bulunuyor. Örneğin otomobilimizi 100 bin km kullandığımızı varsayarsak 2 takım yaz lastiği ile bu 100 bin km mesafeyi almak yerine,  1 takım yaz lastiği 1 takım da kış lastiği ile hem yaz şartlarında maksimum performans elde etmiş hem de kış şartlarında üst düzey güvenlik sağlayarak lastiklerimizi kullanmış oluruz. Kışın yaz lastiği kullanmak lastiklerin daha çabuk yıpranmasına neden olurken aynı şekilde yazın kış lastiği kullanmaya devam etmek lastikte hasar oluşmasına yol açacaktır. ” diye konuştu.

Fren mesafesi hayat kurtarabilir

Özel geliştirilmiş bileşiklerle üretilen kış lastikleri, sıcaklıklar düştüğünde dahi sertleşmeyerek, yol üzerinde tutuşu artırıyor. Öte yandan kışın yaz lastiği kullanmak, fren mesafesini uzatıyor ve yol tutuşunu düşürüyor. Kış lastiği seçimi yaparken aracın orijinal lastik ebadına uymak gerekiyor. Eğer araç için ebat değişikliği yapılacaksa, mutlaka araç üreticisinin önerdiği ebatlar dikkate alınmalıdır. Ayrıca lastik seçerken sadece lastiğin fiyatına bakmak yerine, her zaman uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Fiyat olarak kısa vadede uygun görünen bir lastik uzun vadede güvenlik, performans, uzun ömür ve yakıt tasarrufu gibi farklı segmentlerdeki kriterler dikkate alındığında olumsuz sonuçlar çıkartabiliyor.

Continental’in Üstün Performanslı Kış Lastiği: WinterContact TS 860

Continental, maksimum fren performansı ve güvenilir yol tutuşu sunan kış lastiği ContiWinterContact TS 860’ı kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Özel sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile performans artışı sağlayan ContiWinterContact TS 860, başta güvenli sürüş özelliğiyle ön plana çıkarken, kış performansını artıran reçineleri ve esnek polimer yapısı ile her türlü kış şartlarında esnekliğini koruyarak frenleme kuvvetlerini ıslak, buzlu ve karla kaplı yollara güvenle aktarır.

Continental’den güvenli fren performansı için yeni teknoloji

Continental’in alanında uzman mühendisleri tarafından, kompakt ve orta büyüklükte araçlara yönelik geliştirilen ContiWinterContact TS 860’ın yeni teknolojisi, özellikle güvenlik alanında önemli ilerleme kaydederek, ıslak kış yollarında fren yapıldığında Continental’in bir önceki modeli olan ContiWinterContact TS 850’nin deseninden yüzde 5 oranında daha iyi performans sergiliyor. Buzlu zeminde yüzde 4 daha kısa fren mesafesinin yanı sıra karda zemin tutuşu, karda kavrama ve sürüş kalitesi yönünden güçlendirilmiş performans sunuyor. Yeni Continental kış lastikleri, AB Lastik Etiketi’nde yuvarlanma direncinde C, ıslak yol tutuşunda ise B sınıfında yer alıyor.

pic_coolchili

Cool Chili™, kış şartlarında maksimum fren performansı sağlar.

Continental mühendislerinin  geliştirdiği teknolojinin arkasında yeni sırt hamuru ile yeni sırt tasarımının birleşimi yatarken; Chili hamurunda yüksek oranda bulunan silika maddesi, özel darbeyi emme kabiliyeti sayesinde ıslak yolda fren performansını önemli ölçüde iyileştirir. Yüksek esnekliğe sahip polimer matriksi, çekiş gücü söz konusu olduğunda kış şartlarında tüm yol yüzeylerinde kayda değer bir iyileşme sağlıyor. Ayrıca özel reçineler düşük kış sıcaklıklarında dahi hamur bileşiminin esnekliğini koruyarak soğuk,                                                                           ıslak, buzlu ve karla kaplı zeminde maksimum fren performansı                                                                                   sağlıyor.

pic_LiquidLayerDrainage

Buzlu yolda fren teknolojisi: Liquid Layer Drainage (Sıvı Tabakasının Tahliyesi)

Continental lastik mühendisleri, buzlu yolda dahi etkili freni mümkün kılan, “Liquid Layer Drainage (Sıvı Tabakasının Tahliyesi)” adını verdikleri bir kavram geliştirdiler. Buzlu yolda  fren yapıldığında lastik sırtının altında lastiğin yol ile temas alanını azaltan bir su tabakası oluşur. Oysa Continental’in yeni kış lastiği olan, ContiWinterContact TS 860 ‘da yeni bir kompleks kılcal kanal sistemi olan Çoklu Kılcal Kanal Tasarımı, lastiğin temas yüzeyini sürekli olarak sudan arındırmaya yardımcı olur ve su tahliyesine olanak sağlayarak buzlu                                                                        ve donmuş  yollarda fren performansını artırır.

pic_snowcurve

Lastiğe sıkışan kar ile kenetlenme etkisini artıran teknoloji: SnowCurve

ContiWinterContact TS 860 aynı zamanda başka bir yeni teknolojiyi de barındırıyor. Yeni WinterContact TS 860, Snow Curve+ teknolojisi sayesinde lastiğin karla kaplı yollarla kenetlenmesini güçlendirir. Tüm lastik profili üzerinde 1000'i aşan noktada karı sıkıştırarak toplamda ve özellikle viraj alma esnasında daha iyi kavrama sağlar.