Vitesco Technologies'ten Dünyanın En Kapsamlı Üst Kalıplama Teknolojili İlk Şanzıman Kontrol Sistemi

26/11/2020
Şanzıman Pic1

Araç elektrifikasyonu alanında lider tedarikçi Vitesco Technologies, dünyanın kapsamlı üst kalıplama teknolojili ilk şanzıman kontrol sistemini piyasaya sürdü. Standart kontrol ünitelerine kıyasla, üst kalıplama kontrol elektroniği adı verilen yeni ürün, 7 mm. olmasının yanında yaklaşık %45 daha hafif, dayanıklı ve düşük maliyetli olmasıyla öne çıkıyor.

Şanzıman Pic2

Continental AG Güç Aktarma Organları Bölümü altında yeni bir unvanla faaliyet gösteren Vitesco Technologies, şanzıman kontrol ünitelerinde dünyada benzeri olmayan yeni bir ürün ile yüksek teknoloji elektronikleri alanındaki uzmanlığını ve yenilikçi gücünü bir kez daha sergiliyor. Standart kontrol ünitelerine kıyasla, üst kalıplama kontrol elektroniği adı verilen yeni ürün, segmentlerine kıyasla yaklaşık %45 daha hafif, daha dayanıklı ve net maliyet avantajıyla fark yaratıyor.

Konu özelinde açıklamada bulunan Vitesco Technologies Electronic Kontroller İş Kolu Başkanı Wolfgang Breuer, “Vitesco Technologies olarak elektrikli mobilitede öncü olmakla yetinmiyor, aynı zamanda süreklilik ve tutarlılıkla elektronik ürünlerimizde inovasyona odaklanıyoruz. Üst kalıplama kontrol ünitesinin seri üretimini başlatmış olmamız , geleceğe dönük mobilite ve sürdürülebilir büyüme yolunda yaptığımız öncü çalışmaların bir diğer göstergesidir. Üst kalıplama işlemi, diğer elektronik kontrol ünitelerinde de mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kullanacağımız yeni bir kilit teknolojidir. Otomobil üreticilerinden yoğun ilgi görüyoruz. Öncelikli olarak hibrit ve elektrikli araçlarda kullanılmak üzere yeni üst kalıp elektroniklerinin geliştirilmesine devam edeceğiz" dedi.

Üst kalıp üretim süreci aynı anda pek çok avantajı sunuyor. Teknolojisindeki aşırı dayanıklılıkta ki  hassas yüksek komponentler, tamamen plastikle kaplandığı için güçlü titreşimlere bile kolayca dayanabiliyor. Üst kalıplama komponenti ise standart bir mahfazaya yerleştirilmiş bir elektronik kontrol ünitesinden sadece daha hafif olmasıyla değil, aynı zamanda yedi milimetre kalınlığıyla piyasadaki en ince şanzıman kontrol ünitesi olma özelliğini taşıyor.

Yeni üst kalıplama teknolojisi ile geniş çapta üretim

2020 baharında Nürnberg'de üretilen yeni üst kalıp elektronik kontrol ünitesi,  otomobil üreticileri tarafından kullanılmaya başlandı. 2021 başından itibaren Continental AG Güç Aktarma Organları Bölümü altında yeni bir unvanla faaliyet gösteren Vitesco Technologies, şu anda inşası tamamlanan Macaristan Debrecen'deki yeni tesislerinde üst kalıp elektronik kontrolleri üretecek. Dünya geneline yayılan tesislerinde yüksek esnekliği ve kapsamlı teknik uzmanlığı sayesinde Vitesco Technologies, en modern üretim teknolojilerini büyük ölçekte kullanıma sunabilecek durumdadır.