# Klasik

"Orijinal Ekipman Kahramanları" sanat projesi

Continental lastikleri ile zamanın içinde ikonik otomobiller

The artist Julian Montague

Continental, 150 yıldan fazla bir şirket geçmişine sahiptir. Bir lastik üreticisi olarak, bu tarihin her anı, araçlarını Continental lastikleriyle donatan otomobil üreticilerinin geçmişiyle yakından ilişkilidir. Tarihte ilk kez yollarda olan en eski motorlu araçlardan bugün üretimde olan en popüler, en yenilikçi ve talep gören otomobillere kadar, lastiklerimiz defalarca otomobil tarihine geçmiştir. O zaman da şimdi olduğu gibi, en büyük otomobil markalarından bazıları, otomotiv yeniliklerini tamamlayacak lastik teknolojisini sağlamak için Continental'e güvenmişlerdir.

1901'de Wilhelm Maybach ve Paul Daimler tarafından Mercedes adı altında üretilen ilk otomobil olan Mercedes 35 PS, Continental'in havalı lastikleri ile Nice Yarış Haftasına damgasını vurmuştur. 1925'te, ilk Rolls-Royce Phantom; tıpkı 1955 Volkswagen Beetle, 1964 Porsche 911 ve 1986 Land Rover D90 gibi; fabrika çıkışı olarak orijinal lastiklerimizle donatılmıştır. Bugün, Avrupa'daki her üç yeni arabadan birinde Continental lastikleri kullanmakta ve dünyanın pek çok yerinde, Continental Orijinal Ekipmanı (OE) içeren uzun marka listesine eklenmektedir. Biz 2020'de Continental OE lastiklerini kullanan Volkswagen ID.3 ile elektrikle çalışan bir geleceğe de hazırlandık.

Orijinal Ekipman lastikleriyle Continental, otomobil tarihinin bir parçası haline gelmiştir ve mobilitenin geleceğinin bir parçası olacaktır.

New York merkezli çiçeği burnunda sanatçı Julian Montague, geçmişteki, şimdiki ve gelecekteki otomobil modellerinde Orijinal Ekipman lastiklerine saygı duruşunda bulunmak için “OE Heroes” adlı bir grafik sanat serisi yaratmış ve tasarlamıştır.

Sanatçı hakkında: Julian Montague

Küçük yaşlardan itibaren Buffallo, New York'ta büyüyen Julian Montague, üstün bir yetenek ve yaratıcılığının ortaya çıkmasını destekleyecek bir çevrede büyümüştür. Bugün hala yaşadığı ve çalıştığı memleketini şu şekilde ifade etmektedir: “Buffalo eskiden neredeyse iki katıymış. Viktorya döneminde çok zenginmiş, bu yüzden mimarisi çok büyük. Şu an olduğundan çok daha önemli bir şehir olarak inşa edilmiş.”

Çevredeki açıklık ve boş alan, Montague'nin özgür çalışma biçimleri arzusuna katkıda bulunmuş olması olasıdır. “Uygulamalar her zaman birbirini etkiler. Tasarım ve sanat o kadar örtüşüyor ki her ikisinde de devam etmem gerekiyor. Herhangi bir fikir veya görüntü birçok biçim alabilir.”

Icons cars with Continental tires

Julian Montague'nin araba tasarımına sanatsal yaklaşımı

Bir sanatçı olarak, Montague genellikle yıllarca belirli bir konu, somut fikir, temel kavram veya küçük ayrıntılarla uğraşmakta, nihayetinde kendi yorumunu katmadan önce incelemekte, parçalara ayırmakta ve gözlemlemektedir. Alışveriş arabalarından örümceklere, sahte kitap kapaklarından kurgusal sergi afişlerine kadar çeşitli temalarla meşgul olmaktan, bunlara takıntılı olmaktan ama aynı zamanda ilgi duymaktan ya da büyülenmekten bahsetmektedir. OE Heroes serisinin konusu olan arabalara olan hayranlığını çocukluk oyuncaklarına kadar götürmektedir. "Bence büyüdüğünüzde de arabalara ilgi duymadan edemiyorsunuz," diye açıklamaktadır, "çocukken bu nesneleri çok yakından tanıyorsunuz, çünkü onlarla oynuyor ve çok fazla haşır neşir oluyorsunuz."

Continental orijinal ekipman lastiklerine sahip ikonik otomobiller

Son 150 yılda Continental lastikleriyle donatılmış 800'den fazla ünlü otomobil modellerinin keyfini çıkarın:

Continental sanat projesi hakkında Julian Montague

Julian Montague'in bu eşsiz otomobil sanat serisini görmek ve bir asırdan daha uzun bir süreye yayılan çok çeşitli otomobilleri görsel olarak birbiriyle uyumlu, ilham verici bir otomotiv ikonları galerisine nasıl dönüştürdüğünü öğrenmek için stüdyosunda ziyaret ettik.


Bu arabaları tasarlayanlar, arabanın kendi kimliğini yansıtmasını istiyor. Başka birininki gibi görünmesini istemiyorlar, bu yüzden tüm görsel unsurlar benim için arabanın görselliğinde.

Julian Montague

 


Montague, arabaların Amerikan rüyasında oynadığı temel rolü de kabul etmektedir. Bu durumu şöyle ifade etmektedir: "Burası büyük bir ülke ve araba sahibi olma fikrinin büyüleyici bir yanı var. Kapıdan çıkıp hemen Los Angeles'a gidebilirim. Araba sahibi olmanın size bu heyecan verici hareket özgürlüğünü sağladığı yadsınamaz. Uzun bir yolculuktan, o klasik Amerikan deneyiminden gerçekten zevk alıyorum.”

Seride yer almasa da kendi arabasını, Saab 900'ü de resmetmekten kendini alamadı. 80'ler, 90'lar ve 70'lerin Volvo'ları ve Saab'larının belli bir çekiciliğe sahip olduğunu düşünüyor. "İlginç bulduğum İskandinav duyarlılığına bağlı, gösterişsiz bir tasarım. Saab 900'ün benzeri başka bir otomobil yok.”

Sanatçının stüdyosundan dünyaya Sanat eserleri nerede bulunabilir?

Montague'nin çalışmaları dünyanın her yerindeki müzelerde ve galerilerde sergilenmiştir. Her ne kadar çalışmalarının çoğunu eski bir duyarlılık oluştursa da sanat dünyasıyla – ve genel olarak dünyayla- etkileşim kurma yolları son derece modern ve yeni keşiflerini ve en son eserlerini paylaşmak için sosyal medyayı kullanıyor.

Sanatçı, “Bugünlerde insanların eserinizle nasıl karşılaşacağını asla bilemezsiniz, çünkü dünyayla bir şeyler paylaşıyorsunuz ve bu bir anda küreselleşiyor” diyor. Grafik araba tasarımları poster olarak basıldıktan ve dünya çapındaki araç satıcılarına dağıtıldıktan sonra, yepyeni bir küresel izleyici kitlesine ulaşmaya hazırlanıyor. İkonik arabaları ve Continental Orijinal Ekipman lastiklerini seven insanlara…

En sevdiğiniz orijinal ekipman kahramanını indirin

Akıllı telefon ekranı arka planı

Continental Julian Montague BMW Mini

Continental Julian Montague BMW Mini

png 232 KB Download

Continental Julian Montague Volkswagen

Continental Julian Montague Volkswagen

png 175 KB Download

Continental Julian Montague Porsche 911

Continental Julian Montague Porsche 911

png 156 KB Download

Continental Julian Montague Volkswagen T1

Continental Julian Montague Volkswagen T1

png 278 KB Download

Continental Julian Montague Volkswagen T1

Continental Julian Montague Volkswagen T1

png 126 KB Download
Posterler

Opel Manta 1975

Opel Manta 1975

pdf 34 KB Download

Porsche 9FF 2005

Porsche 9FF 2005

pdf 42 KB Download

Renault Twizy

Renault Twizy

pdf 34 KB Download

Volkswagen ID.3 2020

Volkswagen ID.3 2020

pdf 39 KB Download

Audi 80 1983

Audi 80 1983

pdf 35 KB Download

Audi Quattro 1980

Audi Quattro 1980

pdf 38 KB Download

Honda Civic Type R 2017

Honda Civic Type R 2017

pdf 53 KB Download

BMW 2001 Mini

BMW 2001 Mini

pdf 36 KB Download

Mercedes 35 PS 1901

Mercedes 35 PS 1901

pdf 38 KB Download

Tesla Model S 2012

Tesla Model S 2012

pdf 41 KB Download

İlgili İçerikler