# Lastik Temelleri

ID.3'ün elektronik beyni ile gelecek çok yakın

Akıllı telefon kadar kullanımı kolay bir otomobil

Volkswagen ID.3

Otomobilinizin ve özellikle yazılımının kullanımı akıllı telefonunuz kadar basit olsaydı harika olmaz mıydı? Uygulamaları ve hizmetleri istediğiniz zaman kolayca yükleyebilseydiniz mesela... Gelin, size bunun artık bir gelecek vizyonu olmadığını gösterelim.

Ciril Komotar ile test sürüşü

Sloven video paylaşımcısı ve otomobil gazetecisi Ciril Komotar bizim için yola çıkarak yeni tam elektrikli Volkswagen ID 3'ü ve özellikle lastiklerini test etti. Komotar’ın bu gezisinde gözlemlediklerine şaşıracaksınız!

Elektronik merkez olarak modern otomobiller

Günümüzde otomobiller, hayatımızı kolaylaştıran çeşitli elektronik özellikler sunmaktadır. Ses veya dokunmatik ekranlar aracılığıyla birçok işlemi kontrol edebilir ve hangi müziği dinlemek istediğinize veya nereye gitmek istediğinize karar verebilirsiniz. Dürüst olun, bu tür özellikleri ve hizmetleri kim sevmez ki?
Ancak bu özellikler ne kadar kullanışlı olursa olsun, aynı zamanda çok fazla bilgi işlem gücü gerektirir.

Modern elektronikler, verileri ışık hızında iletir ve otonom sürüşün temelini oluşturur. Modern elektronikler, verileri ışık hızında iletir ve otonom sürüşün temelini oluşturur.

Bugüne kadar, otomobillerde farklı işlevleri yerine getirmek için çeşitli elektronik kontrol ünitelerine ihtiyaç duyulmuştur. Örneğin, hava yastıkları, klima sistemleri veya mobil ağ bağlantısı gibi... Tek bir araçta 100 veya daha fazla kontrol ünitesi bulunabilir. Ayrıca, modern orta sınıf otomobiller, çeşitli sistemlere enerji sağlayan ve bu sistemler arasında iletişimi sağlayan iki kilometreden uzun elektronik kablo içerirler. Oldukça etkileyici, değil mi?

Geleceğin otomobili daha fazlasını gerektirir!

Otomobillerin gelişmesi ve elektrikli mobilite ile otonom sürüşün yaygınlaşmasıyla birlikte, modern araçlar için artan talepler, mevcut elektronik sistemlerin sınırlarını zorlayacaktır. Özellikle otonom sürüş, büyük miktarda veri üretirken, araçların daha fazla bağlantıya sahip olmasıyla birlikte karmaşıklık önemli ölçüde artacaktır.

Yenilikçi süper beyin

Yeni Volkswagen ID.3 prototipi, bu artan gereksinimlere uyum sağlamak için özel bir tasarım ve mimariye sahiptir. Bu araç, iki yüksek performanslı bilgisayarla donatılmıştır. Continental tarafından geliştirilen bu bilgisayarlardan biri, "elektronik beyin" olarak adlandırılır. Bu elektronik beyin, araç içindeki çeşitli işlevleri ve veri akışlarını yönetme görevini üstlenir ve insan beynine benzer şekilde çalışır. Bu bilgisayar, standart kablolama sistemlerine göre çok daha yüksek veri iletim hızlarına sahip olan A4 kâğıdı büyüklüğünde bir devre kartına sahiptir.

 Güç oynatıcı: Devre kartı, yüksek performanslı bilgisayarın en önemli parçasıdır. Güç oynatıcı: Devre kartı, yüksek performanslı bilgisayarın en önemli parçasıdır.
Volkswagen'de sunucu konseptimizin artık seri üretime geçmesi bizim için büyük bir başarı. Bu sadece karmaşık elektronik mimarilerin geliştirilmesinde yeni bir dönem değil, aynı zamanda dijital dönüşümde bir kilometre taşı.

- Helmut Matschi, Araç Ağı ve Bilgi İş Alanı Başkanı

Sürücü olarak yüksek performanslı bilgisayar sizin için ne anlama geliyor?

Kısaca, neredeyse sınırsız esneklik. Akıllı telefonunuzda olduğu gibi istediğiniz uygulamaları ve hizmetleri aracınıza kolayca yükleyebilirsiniz. Yakın gelecekte ise aracınızın tamirhaneye gitmesine gerek kalmadan yeni sürüş fonksiyonlarını eklemek bile mümkün olacak. Her şey mobil iletişim ağı veya WiFi üzerinden kablosuz olarak gerçekleştirilebilecek.

Yani otomobilinizi satın alındıktan yıllar sonra bile aracınız güncel kalabilecek. Yani, otomobilin yazılımı güncellenebilir ve sorunlar uzaktan düzeltilebilir hale gelecek.

Tamamen elektrikli ve ağ bağlantılı araçlar için yüksek bilgi işlem gücü. Tamamen elektrikli ve ağ bağlantılı araçlar için yüksek bilgi işlem gücü.

Tamamen elektrikli ID.3 için özel yapım lastikler

Araçtaki bu elektronik yeniliklerin yanı sıra, ID.3'ün lastikleri ve yol ile temasıyla ilgili özel gereksinimler de bulunmaktadır.
ID.3'ü tamamen elektrikli bir otomobil için optimize edilmiş lastiklerle donatmaktan gurur duyuyoruz.
Gelin size bu lastiklerin özelliklerini sıralayalım:

  • Enerji tasarrufu sağlayan ve şarjlar arasında mümkün olan maksimum aralığı sağlamaya yardımcı olan düşük yuvarlanma direnci,
  • Konforlu bir yolculuk için düşük lastik ve yol gürültüsü,
  • Aracın aerodinamik sürtünmesini en aza indirmeye yardımcı olacak aerodinamik yanak tasarımı,
  • Continental'in ContiSeal™ teknolojisi sayesinde delinme durumunda bile hareket halinde olma.
The Volkswagen ID.3 on Continental tires with low rolling resistance.

Lastiğin patlaması durumunda bile hareket halinde kalma: ID.3'ün lastikleri ContiSeal™ ile donatılmıştır

  • ContiSeal™, lastik sırtındaki hasarın etkilerini azaltır: 5 mm çapa kadar (örneğin bir çivinin neden olduğu) delikler, benzersiz bir teknoloji sayesinde hemen kapatılır.
  • Sürekli mobilite ve değişmeyen kilometre performansı - anında durma veya yol kenarında lastik değiştirme gerekliliği ortadan kalkar.
  • Normal çalışma koşullarında ContiSeal™ teknolojisi olmayan bir lastiğin sahip olduğu sınırsız sürüş performansıyla aynıdır.

Heyecan verici performans, mobiliteyle buluşuyor!

ID.3 lastikleri, aracın özgün özelliklerine göre özel olarak tasarlanmıştır ve üzerlerindeki Volkswagen işareti sayesinde hemen tanınabilirler. Bu işaret, lastiklerin çeşitli testlerden geçtiğini ve kalite, konfor, performans ve verimlilik konularında başarılı olduğunu belirtir.  Bu testler onları ID.3 için ideal bir şekilde uyumlu hale getirmektedir. EcoContact™ 6 yaz lastiği ve kış uzmanı WinterContact™ TS 850 P , ID.3'ün gereksinimlerine özel olarak adapte edilmiştir.

EC 6 & WC TS 870 P

İlgili İçerikler




Bayi Bulucu