ContiConnect Teknolojisi ile Lastiklerinizi Her An Kontrol Edin.

18/08/2020
ContiContect_Pic

Continental, son teknolojiyle geliştirdiği ContiConnect™ dijital lastik izleme sistemi ile filoları daha güvenli, verimli ve akıllı hale getiriyor.

Dijital izleme sistemi ContiConnect, lastiğin hava basıncı ve sıcaklığı gibi hayati önem taşıyan verileri anlık izleyerek, güvenli sürüşün yanı sıra yakıt maliyetinin azalmasını da sağlıyor.

Continental, Ar-Ge destekli inovasyon harikası yeni nesil ürünü “ContiConnect™” dijital izleme sistemi ile filolardaki tüm araçların lastik basıncı ve sıcaklığı gibi hayati önem taşıyan verileri her an izleyebilmeye olanak tanıyor. Etkili bir uzaktan izleme çözümü olan ContiConnect™ Yard, filo parkına girer girmez lastikle ilgili oluşan ve/veya oluşabilecek sorunların tespiti ve çözümünü filo yöneticilerine aktarıyor. Bu sayede filo araçlarındaki lastiklerin uzun vadede arıza yapmasının önüne geçiliyor, lastik değişim sürelerini maksimuma çıkarıyor ve karkas kaplanabilirliğini artıyor.

ContiConnect ile premium lastik üreticisinden çözüm sağlayıcısı olmaya doğru büyük bir adım atıyoruz.

ContiConnect, Continental'in daha geniş kapsamlı bir lastik veri hizmetleri sağlayıcısı olmasının başlangıç noktasıdır. Bu dijital lastik izleme platformu ile premium lastik üreticisinden çözüm sağlayıcısı olmaya doğru büyük bir adım atmış oluyoruz. lastik sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübemizi, kamyon, otobüs ve greyder lastiklerinden başlayarak, sensörlerden gelen verilerle zenginleştiriyoruz.

Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Grubu Başkanı Nikolai Setzer

ContiConnect_Pic_2

"Lastik sensörleri ContiConnect™ sisteminin en önemli parçasıdır"

Lastiklerin filoların en büyük masraf kalemlerinden biri olduğunu söyleyen Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Hartwig Kühn, Continental lastik sensörlerinin ContiConnect™ sisteminin en önemli parçası olduğunu belirtti.

Continental lastik sensörleri, lastik arızasının en büyük nedenlerinden biri olan hava kaybını tespit ederek trafikte lastikten kaynaklanan arızaları azaltmaya yardımcı olur. Çünkü hava basıncı yüzde 20 düşük olan lastiklerin karkas ömrü yüzde 30 azalır. Bu noktada da hava basıncının düzenli kontrolü, lastik aşınmasını minimuma indirerek lastik ömrünü uzatır. Ayrıca, lastik basıncının doğruluğundan emin olmak, mümkün olan en yüksek yakıt verimliliğini garanti ederek yakıt maliyetlerini kısar, lastik aşınmasını azaltarak lastik ömrünü uzatır ve lastik patlamalarını önlemeye yardımcı olarak optimum güvenliği sağlar.

Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Hartwig Kühn