Lojistik Sektörü Continental Hybrid HS3 ile Yolları Sorunsuz Aşıyor.

15/09/2020

• Continental, lojistikte güvenli sürüş deneyimi ile birlikte yakıt tasarrufu sağlayan çözümler de sunuyor.
Nesa Testimonial Pic1

Continental’den lojistik sektörüne yakıt tasarrufu sağlayan çözümler

Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerin en büyük giderlerinden birini lastik kayıpları oluşturuyor. Continental’in yeni nesil teknolojiyle tasarladığı Hybrid HS3 lastikleri, filolara zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamasının yanı sıra fren ve ıslak zemin performansıyla sürücülerin yolları sorunsuz kat etmesini ve 100 kilometrede ortalama 1 litre mazot tasarruf etmesini sağlıyor.

Günümüzde lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerde hizmet veren işletmeler için hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlamak oldukça önemli bir konu.  Filoların en büyük gider kalemlerinden biri olan lastik kaybını önlemek ise şirketlerin olduğu kadar markaların da birincil önceliği. Yılda ortalama 120 bin kilometre yol yapan ve ortalama 2,5 senede bir lastik değiştiren Nesa Lastik, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak için Continental’in yeni nesil teknolojiye tasarladığı Hybrid HS3 lastiklerini kullanıyor.

Nesa Testimonial Pic2

30 kişilik ekibi ve 11 araçlık lojistik parkıyla Mersin’den Türkiye’nin dört bir yanına lojistik hizmeti veren Nesa Lastik sahibi Cumhur Şanlı, “Araç güvenliği için öncelikle yük ve yol şartlarına uygun lastik seçilmesi oldukça önemli bir konu. Bu farkındalıkla biz de Nesa Lastik olarak filomuzda Continental Hybrid HS3 lastiklerini tercih ediyoruz. Sürücülerimiz Hybrid HS3 lastiklerinin yol tutuşu,  dayanıklılık ve mazot ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı oldukça memnun.  Ayrıca Hybrid HS3 desenini tercih etmemizin bir diğer sebebi de lastiklerin kış ve yaz  (M+S)   performansının çok iyi olmasıdır.  Yakıt tüketimini etkileyen faktörlerin çeşitliliği olsa da lastik kaynaklı yakıt tüketimini Continental Hybrid HS3 lastiklerini kullanmaya başladığımızdan bu yana azalttık. Hatta sürücülerimiz 100 kilometrede 1 litre mazot tasarrufu elde etti. Bu da biz filo sahipleri için maliyet hesaplaması açısından oldukça önemli bir rakam” dedi.

Aynı zamanda özellikle uzun yol güzergahlarında lastik performansının çok önemli olduğunun altını çizen Şanlı, seyahat boyunca lastik nedeniyle oluşabilecek en ufak arızanın taşınan ürünün zamanında yerine ulaşmasına engel olabileceğini söyledi. Bu nedenle güzergahboyunca oluşan arızaların hem zaman hem de maddi kayıplara neden olduğunu belirten Şanlı, Continental lastiklerinin zamanında gerekli kontroller ve bakımları yapıldığı takdirde genellikle arızaya yol açmadığını ifade etti. Ayrıca 4 aracına taktırdığı ContiPressureCheck ile zamandan ve maliyetten tasarruf ettiğini söyleyen Nesa Lastik’in sahibi Cumhur Şanlı, lojistik sektörünün en büyük gideri olan lastik kayıplarından bu sistemle kurtulduklarını vurguladı.