# Teknoloji ve İnovasyon

Sesli asistanlar

Akıllı araç içi sesli asistanlar

Sürüş Deneyimi

Araç içi sesli asistanlar artık hayatımızda!

Sesli asistan özellikler
  • Sesli asistanlar güvenliği artırır.
  • ek bir sesli komut, birkaç manuel işlemin yerini alabilir.
  • Akıllı sesli asistanlar öğrenmeye devam eder.
  • Continental'in sesli asistanı hibrit bir çözüm kullanır ve verileri güvende tutar.

Hayal edin: yola odaklanmış halde saatte 100 km hızla gidiyorsunuz. Akıllı telefonunuz bir bildirimle çalıyor ve bir saniyeliğine telefonunuza bakıyorsunuz. Cihazınıza dokunmadan bile, bu tek bakış, 28 metre boyunca gözlerinizi yoldan ayırdığınız anlamına gelir. Gayet olası bir senaryo ve gözlerinizi yoldan ayırmanıza neden olacak tek şey telefonunuz da değildir. Almanya'da yapılan araştırmalar, sürücülerin neredeyse %75'inin navigasyon sistemi, ısıtıcıyı açma, yardımcı kablo takma ve hatta sesli kitap dinlemek için akıllı telefonlarından Bluetooth'u bağlama gibi basit araç içi özellikleri kullanırken dikkatlerinin dağıldığını göstermektedir.

Güvenilir bir araç içi sesli asistan (VA), sürücülerin ellerini direksiyonda ve gözlerini ait oldukları yerde, yani yolda tutmalarına yardımcı olur.

Sesle etkinleştirilen dijital asistanlar, araçları daha güvenli, ekstralarını daha verimli hale getirir ve daha konforlu bir sürüş deneyimi yaratır. Biraz daha detaya inelim:

Gerçek: Sesli asistanlar güvenliği artırır!

Geleceğin ve bugünün otomobili daha akıllı hale geldikçe ve daha fazla işlevsellik sağladıkça, sürücünün aracıyla etkileşimini sezgisel, konforlu ve en önemlisi güvenli hale getirmek için yeni çözümler gerekmektedir. Güvenilir ses tanıma, araçlarda güvenliği sağlamak için çok önemlidir. Akıllı bir sesli asistana güvenmek, daha az düğme, anahtar ve dokunmatik ekran pedi anlamına gelir, dolayısıyla sonuçta daha az dikkat dağınıklığı olur.

Gerçek: Tek bir sesli komut, birkaç manüel işlemin yerini alabilir!

Continental tarafından geliştirilen yeni bir sesli öğrenme asistanı, en doğal iletişim aracına, yani konuşulan söze güvenmektedir. Sistemle gerçek bir insanla yaptığınız gibi iletişim kurabilirsiniz, yani manüel eylemlerin yerini almak için sesinizi konuşarak kullanabilirsiniz. Bunu araçta sizinle bulunan bir kişiyle konuşmak gibi düşünebilirsiniz.

Otomobilinizde sizinle seyahat eden bir arkadaşınıza nereye gittiğinizi ve oraya vardığınızda sushi yemek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Daha sonra arkadaşlarınız varış yerini aracınızın navigasyonuna girebilir ve telefonlarını kullanarak mahalledeki Japon restoranlarını arayabilirler. Yeni sesli asistanınızla tam olarak aynı şekilde konuşabilirsiniz. Sistem, resmi olmayan beyanınızı rotayı hesaplamak için bir emir olarak algılayacak ve ayrıca hedefinize yakın Japon restoranlarını arayacaktır. "Üşüyorum" dediğiniz anda asistan, kontrollerle uğraşma ihtiyacını ortadan kaldırarak ısıtmayı devreye sokar.

Voice Assistants

Gerçek: Akıllı sesli asistanlar öğrenmeye devam etmektedir!

Yapay zekâ sayesinde, en yeni nesil sesli asistan, aynı anda çeşitli aksanları ve hatta birden fazla komutu öğrenebilir, düşünebilir, anlayabilir. Bu, otomobilinizin sesli asistanıyla ne kadar çok zaman harcarsanız, her etkileşim ve komut, onun sistemini iyileştirmesine izin verecek demektir. Örneğin, bir dahaki sefere "Acıktım" dediğinizde, sistem otomatik olarak son veya sık gelen isteklere göre Japon restoranlarını arayacaktır. Farklı bir şey istiyorsanız, yeni bir arama yapmak için “Hayır, bugün kendimi İtalyan gibi hissediyorum” gibi bir cümle söylemeniz yeterlidir. “Üzgünüm, bunu tam olarak anlayamadım” veya “bu benim yeteneklerimin ötesinde” gibi cevaplar geçmişte kalacak!

Veriler yalnızca sürücünün kişisel profilini optimize etmek ve iletişimi daha sorunsuz ve sezgisel hale getirmek için kullanılır. Bu ve diğer sesle etkinleştirilen dijital asistanlar arasındaki çok önemli bir farktır bu.

- Continental'in İnsan-Makine Etkileşimi Departmanı başkanı Achim Seibert

Gerçek: Continental'in sesli asistanı hibrit bir çözüm kullanır ve verileri güvende tutar

Temel endişeniz veri güvenliğiyse, teknoloji verilerinizin otomobil üreticisine veya Continental'e ait olmasını sağlar; bu durum onu diğer sesle etkinleştirilen dijital asistanlardan ayıran önemli bir farktır. Bununla birlikte, hâlihazırda başka akıllı asistanlar kullanıyorsanız ve bağlantı sizin için daha yüksek bir öncelikse, Continental'in yeni sesli asistanı; Alexa, Siri ve Google asistan ile koordine edilebilir ve iş veya ev hayatınız ile otomobiliniz arasında sorunsuz bir geçiş sağlar.

Araç içi sesli asistanlar için sırada ne var?

Siri, Google asistanı, Amazon Echo ve Alexa gibi sesli asistanlar, günlük talimatlarımızı gerçekleştirmede devrim yaratmaktadır. Şimdi, yeni nesil sesli asistanlar, arabalarımızla etkileşimimizde devrim yaratacak şekilde ayarlanmıştır. Belki yakında markete giderken önden market siparişinizi verecek, eve giderken rahat bir sıcaklık ayarlayacak veya basit bir "Hey Alexa" veya belki bir "Hey Conti" ile lastik değişimi için randevu alacaksınız!”

İlgili İçerikler