Karsan, Industria Italiana Autobus için ihraç ettiği araçlarda ContiPressureCheck teknolojisini kullanıyor

11/11/2019
Karsan CPC Visual

Continental tarafından geliştirilen ContiPressureCheck, Karsan’ın İtalya’ya ihraç ettiği araçlarda orijinal ekipman olarak kullanılıyor. Şu ana kadar Industria Italiana Autobus'a teslimi yapılan 227 araçta kullanılan bu teknolojinin yıl sonuna kadar toplamda 310 araçta kullanılması planlanıyor.

%100 Türk sermayesi ile hafif ve ağır ticari araç üretimi yapan otomotiv şirketi Karsan, İtalya merkezli otobüs üreticisi Industria Italiana Autobus’a (IIA) ihraç ettiği Menarinibus araçların lastiklerinde Continental’in ContiPressureCheck teknolojisini kullanıyor.

Karsan ile IIA arasındaki sözleşme çerçevesinde, 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen teslimatta 227 araçta Continental’in ContiPressureCheck teknolojisi bulunuyor. 2014 yılından bu yana Türkiye’deki araçlarda da kullanılan ContiPressureCheck  sürücüye ve filo yöneticisine lastik basıncı ve sıcaklığı gibi önemli bilgiler veriyor. Böylece lastiklerin basıncı düştüğünde veya sıcaklığı yükseldiğinde gereken önemler hemen alınabiliyor. ContiPressureCheck  trafiği daha güvenli, çevreyi de daha temiz hale getirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca daha fazla kilometre ve daha düşük yakıt tüketimi sayesinde işletme maliyetlerinde de tasarruf elde ediliyor. ContiPressureCheck, sağladığı bilgilerle lastik nedeniyle olası kaza risklerini de minimize ederek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da firmalara yardımcı oluyor.

Toplam 77.5 milyon euroluk anlaşmanın geri kalan teslimatlarının ise bu yıl sonuna kadar yapılması ve toplamda 310 araçta ContiPressureCheck kullanılması hedefleniyor.

2018 yılının sonunda yüzde 28,6 hissesine sahip olduğu Industria Italiana Autobus SpA (IIA) ile ortaklığı ile Karsan, IIA'ya ait olan Menarinibus markalı araçların Türkiye'de üretim ve satışını gerçekleştiriyor.